Солни лампи – част 3

Оцени

Макар и на пръв поглед да не е “касаещо здравето”, статичното електричество  може да нанесе вреди. То предизвиква стрес, неудобство и чувство на неудовлетвореност. Статичното електричество ви застига, когато най-малко го очаквате, посягайки да хванете дръжката на вратата, целувайки съпруга или съпругата си преди лягане или когато се опитвате да погалите кучето или котката си. Статичното електричество може да доведе до безпорядък в косата ви, да направи невъзможно да почистите трохи или смляното кафе от кухненския плот и дори да стане причина случайно да отидете на работа с чорап, залепнал на гърба на ризата ви. 🙂

(Добре де, това последното е може би малко преувеличено.) Въпросът е, че статичното електричество може да е голям проблем и лампите от хималайски розови соли са естествен начин за неутрализиране на въздушните йонизирани частици, които го причиняват.

2. Светлинен източник, който е екологичен

И накрая, но не на последно място: Хималайските розови солни лампи са екологични. Макар и само приблизително, резервите, от които се извлича хималайската розова сол, се оценяват някъде между 80 и 600 милиона тона и се очаква да има наличност поне още 350 години при текущия процент на добив. Основата на хималайската солна лампа обикновено е изработена от устойчиво дърво като индийския люляк /мелия/. При някои лампи се използват крушки с ниска мощност, които консумират много малко енергия, докато други се захранват от запалена свещ.

Избор и разполагане на вашата хималайска розова солна лампа

Когато става въпрос за закупуване на хималайски розови солни лампи, площта на действие се определя от размера на кристала. По-малките лампи са подходящи за средностатистическа спалня, а по-големи лампи  са по-подходящи за помещения като дневната или кабинета.

Ако не можете да намерите достатъчно голяма лампа за дадена стая, не забравяйте, че можете да използвате няколко лампи, разположени в  пространството, за същия ефект.

Силно препоръчвам изграждането на цяла домашна колекция от тези красиви източници на светлина, дори ако купувате само един или два наведнъж. Започнете, като закупите подходящи по размер лампи за районите, в които прекарвате най-много време, след това преминете към стаи с много електрически устройства и завършете колекцията си, като добавите лампи към по-рядко използвани помещения.

За по-малки стаи или просто за по-голямо разнообразие, помислете за добавяне на някои Хималайски солни лампи за свещи в колекцията си.

Не забравяйте, че кристалите на хималайските розови соли ще започнат да се топят при продължително излагане на висока влажност. Поради тази причина внимавайте и наблюдавайте всички хималайски солни лампи, разположени в близост до източници на пара, като съдомиялни машини, перални машини или душове.

Също така, както споменахме по-горе, резултатите от генерирането на негативни йони може да отнемат около седмица, за да бъдат забелязани, така че не се отказвайте, ако не почувствате подобрението веднага.

Накъде из нета и от личен опит Камала

X