Ето още полезна информация за Солните лампи – Част 2

Оцени

1.  Солните лампи увеличават енергийните нива

Да карате из провинцията със свалени прозорци, да прекарвате времето си на плажа или на къмпинг в планината, или просто да вземете душ сутрин  – всичко това са неща, които много хора смятат за ободряващи. Не е случайност, че всичко това са дейности, които ни излагат на повишени концентрации на отрицателни йони, подобни на генерираните от лампите от хималайска сол. Фактът е, че положителните йони потискат нашите енергийни тела. За съжаление, твърде често срещано е да се опитваме да диагностицираме проблема като нещо съвсем друго.

Ако постоянно се чувствате уморени и не знаете защо, опитайте да сложите хималайска солна лампа в стаята или помещенията, където прекарвате най-много време. След около седмица трябва да забележите разлика.

2.  Как да неутрализиране на електромагнитната радиация?

Днес повечето от нас живеят в метафоричен океан от електромагнитна (ЕМ) радиация, която се излива от нашата електроника (телевизор, компютър, мобилен телефон, таблет, уредби и т.н.). И макар този електромагнитен поток да е неуловим с просто око, то дългосрочните ефекти от излагането на ЕМ радиация могат да бъдат доста сериозни. Известно е, че постоянното излагане на ЕМ радиация повишава нивата на стрес, причинява хронична умора и намалява имунитета, наред с други неща.

Тъй като изпускат отрицателни йони във въздуха, хималайските солни лампи работят за неутрализирането на електромагнитните лъчения. Сложете по една такава лампа до компютъра, телевизора и други електрически устройства, които използвате често, за да намалите потенциалната опасност за вас и вашето семейство.

3. Тези красиви лампи подобряват съня

Друг страничен ефект, който се дължи на прекомерното излагане на положителни йони във въздуха, е загубата на качествен сън. Това се случва, защото положително заредените частици могат да намалят кръвоснабдяването и подаването на кислород към мозъка, което води до нередовен сън. Хималайските розови солни лампи са естествени генератори на отрицателни йони, като по този начин те могат да помогнат за преодоляването на този проблем. Дръжте една или две около спалнята си, за да подобрите качеството на въздуха и да постигнете по-добър нощен сън.

Не забравяйте, че дори ако сте като мен и не можете да спите, ако стаята не е напълно тъмно, винаги можете да изключите лампата преди лягане. Просто я оставете включена през останалото време, докато сте будни. Хората в места с влажен климат трябва да имат предвид, че лампите от розова хималайска сол е възможно да се покрият с влага, когато солта се охлади. Затова е добре  да поставите подложка отдолу, за да защитите повърхностите, и не забравяйте да следвате инструкциите за употреба и грижа, приложени към лампата!

4.Като допълнителен ефект те подобряват настроението и концентрацията

Хималайските розови солни лампи са чудесен начин по естествен път да подобрите настроението си или да помогнат да се отпуснете и успокоите в края на деня. В същото време лампите от розова хималайска сол са чудесно средство за подобряване на концентрацията. Това отново се дължи на ефекта на отрицателните йони върху тялото ви, който води до подобряване на кръвоснабдяването и на кислородния поток към мозъка и другите органи, както и до повишаване нивата на серотонина – невротрансмитер, който ни прави буквално щастливи.

5. Лекуват сезонните афективни разстройства

В допълнение към генерирането на отрицателни йони, които подобряват настроението и енергийните нива, меката, естествена светлина, излъчена от лампата от хималайска розова сол, е достатъчно близка до топлата слънчева светлина и дори може да се използва за облекчаване на симптомите на сезонно афективно разстройство. Тази година, когато дните започнат да стават по-кратки, се преборете с летаргия, като се заобиколите с няколко от тези лампи.

Някъде из нета и от личен опит Камала

Подарете здраве, подарете солна лампа!

X