Гуа Ша – що е то?

Оцени

Какво представлява Гуа Ша масажът и от къде идва? Знаете ли, имате ли опит?

Гуа-ша (Gua-sha) е древна китайска практика на цели 3000 години. Част е от традиционната китайска медицина и в буквален превод означава „gua” – стържа и „sha” – токсин. Посредством пластина от камък, кост или дърво се извършва специфично триене по линиите на меридианите, освобождавайки енергията Чи (Ци), която изчиства застоялата кръв (Хие). Цели се постигане на баланс между Ин и Ян. чрез многопластов и специфичен масаж.

Как действа на кожата Гуа Ша камък ?

Гуа-ша първо е била телесна и след това става и лицева терапия. Тези две направления са коренно различни като усещане и като ползи за тялото. Телесната е по-инвазивна и детоксикираща, а лицевата по-деликатна и съобразена с нежната кожа на лицето.

Лицевият масаж, който е и главният герой днес, често е наричан „азиатския ботокс”. С тази практика „събуждаме” кожата и я учим да се самовъзстановява. Още след първа процедура ще откриете разлика в тона и блясъка на кожата, както и в лицевия тонус. Ключът е в постоянството. Терапията е неинвазивна и подчертано релаксираща – китайците твърдят, че се равнява на четири часа сън и то в дълбока фаза. Представлява вид рефлексотерапия, така че на практика носи ползи за цялото тяло.

Гуа-ша масажът дава редица ползи на кожата – витализира и озарява, ускорява процесите на възстановяване, изравнява тена, подобрява контура на лицето и намалява фините линии, повлиява състояния като акне, розацея и други дерматити.

*Всеки камък е различен по цвят и дебелина. Причината е в това, че те се произвеждат от естествени камъни, които се обработват специално за тази цел. Снимката може да не отразява на 100% действителния цвят на продукта. Благодарим ви за разбирането!Споделете в нашия блог

X